bicom prevent

Koncept “ BICOM®Prevent:   To je TVOJE življenje ”  temelji na temeljih tradicionalne kitajske medicine in vključuje elemente ajurvedske medicine in psihosinteze. Ljudem želimo pomagati pri vodenju samostojnega življenja in jim s pomočjo trenerja pomagamo pridobiti potrebno znanje, zdravje, harmonijo in ravnovesje. S tem seveda ne nadomestimo konvencionalnega medicinskega ali psihološkega zdravljenja, temveč pomagamo zdravim ljudem in tistim, ki so si povrnili zdravje po kronični bolezni, da ostanejo zdravi in okrepijo svoje sposobnosti samozdravljenja. Izrecno poudarjamo, da v tem konceptu ne izvajamo terapije v pravem smislu besede, ampak da gre za zdravstveno varstvo in posredovanje zdravega načina življenja. Tudi ta koncept ne bi smel nadomestiti običajnih preventivnih pregledov, ki se izvajajo v konvencionalni medicini. Namenjen je spodbujanju ljudi, da prevzamejo odgovornost za svoje zdravje.

Pristop k tem konceptu temelji na eni strani na prenosu starodavnih modrostnih tradicij in tradicionalne medicine, na drugi strani na teoriji, da imamo vsi “energijsko telo”. Človeško telo ni sestavljeno samo iz fizičnega telesa, ampak tudi iz “čustvenega telesa” ali našega čustvenega življenja in “pogovornega telesa” ali območja naših misli. Vsi vemo, da bolezni ne vplivajo samo na fizično telo, ampak da so učinki in vzroki bolezni lahko tudi čustveni ali duševni. Če tesno obvisimo v čustvih, kot so jeza ali strah, ali ujamemo stare miselne vzorce in prepričanja, potem nismo več kapitan na naši ladji, ampak žrtve. Izgubili smo nadzor in ne obvladamo več svojega življenja, določajo nas naša čustva ali misli. To pa vodi v ogromen stres, ki vpliva tudi na naše fizično telo.

Kako se torej naučimo izogniti se stresu, živeti dobro in obvladati ali zavestno določiti svoje življenje?

Najprej moramo še enkrat pogledati človeško telo in njegovo okolje. Kvantna fizika nas uči, da je vse okoli nas energija, ki obstaja v obliki valov ali delcev. Na materijo moramo gledati kot kondenzirano energijo. Funkcija valovanja in delcev se nahaja na “polju” možnosti. “Niti” ne obstaja, ampak “tudi tako” dokler ne česa ne opazujemo zavestno. Oba stanja, val in funkcija delcev na tem področju možnosti obstajata hkrati kot možnost, dokler ni opazovalca. Takoj, ko dobimo opazovalca, se val “sesede” in oblika delcev postane vidna. Pri tem igrata ključno vlogo naša zavest in pozornost. V bistvu si ”ustvarimo” svoje okolje iz ”polja možnosti”, tako rekoč s pomočjo zavestnega, pozornega opazovanja.
Po drugi strani nas epigenetika uči, da je naše okolje ključni dejavnik pri razvoju matičnih celic v določene celice.
Če spremenimo okolje, se celice prilagodijo okolju. Naš genetski zapis je izražen tudi glede na okolje. Geni so vklopljeni ali izklopljeni, odvisno od okolja, v katerem smo. Razen nekaj bolezni, ki so predvsem genetske in pri katerih je okolje le minimalno vpleteno, so vse druge bolezni, četudi imamo v družini genetsko breme, odvisne od okolja. Se pravi, da NISMO žrtve svojih genov. Ko odpravimo svoje breme in blokade na fizični, čustveni in duševni ravni in
naše okolje postane zdravo okolje, si zdravje in bolezen določimo sami. Potem lahko tudi po bolezni ozdravimo in ostanemo zdravi ali bolezen celo preprečimo, četudi imamo zaradi bolezni “družinsko breme”.
Kako torej dosežemo to spremembo okolja iz patogenega v zdravo okolje? Po mnenju nekaterih kvantnih zdravnikov je to odvisno od naše zavesti in naše pozornosti. To zdravo okolje si moramo ustvariti sami.
Najprej določimo, kaj je zdravo okolje: Zdravo okolje za fizično telo je sestavljeno iz zdrave prehrane, zdravega vnosa kisika in dihanja, zdrave prebave, zadostne vadbe in počitka, ki ustreza našim ritmom in časom počitka. To je prvi korak. O tem se bomo pogovarjali s strankami in jim pokazali, kako ustrezno spremeniti njihov življenjski slog.
Drugi bistveni vidik je zdravo podnebje in naše čustveno in duševno telo. Naše misli se skoraj nikoli ne ustavijo. Vedno smo v prihodnosti ali v preteklosti. Sedanjost je komaj opaziti. Toda le tukaj in zdaj, le v tišini se lahko zgodi ozdravitev in samo tu se lahko znajdemo. Tudi naša čustva nas imajo ujete in včasih se počutimo kot hrček v kletki, ki se neskončno vrti na svojem kolesu. Za zaustavitev tega kolesa se moramo naučiti gledati na svoja čustva objektivno in ločeno od sebe. Šele takrat jih lahko obvladamo. Enako moramo storiti s svojimi nenehnimi mislimi in starodavnimi prepričanji, ki nas blokirajo pri našem napredovanju.
Ste se že kdaj vprašali, kako ta čudež človeškega telesa in vse te celice komunicirajo med seboj? Pravzaprav se to ne razlikuje veliko od komunikacije po mobilnem telefonu. Razlika je v tem, da gre vse veliko hitreje in zato poteka na ravni biofotona (vse celice oddajajo merljivo svetlobo).
V tem primeru se informacije transportirajo in sprejemajo na določenih frekvencah. Vsaka materija ima svoj poseben frekvenčni vzorec in s tem tudi človeško telo z vsemi svojimi celicami in posameznimi obremenitvami. Z bioresonanco BICOM posegamo v ta komunikacijski postopek, odpravljamo blokade, uskladimo, uravnotežimo in stabiliziramo.
Energetsko gledano komunikacija poteka v etru (nekakšno energetsko polje), ko naše telo veže na vse njegove ravni in na zunanji svet. Zato si poglejmo , kako o tem razmišlja starodavna tradicionalna modrost ali sistem tradicionalne kitajske medicine (TKM) in ajurvedske medicine.

Notranja in zunanja energija tradicionalne kitajske energije

V TKM govorimo o energiji či. Ta energija či je splošno prisotna in obdaja vse. Manifestira se v različnih oblikah. V energetskem konceptu či ni bistvene razlike med čijem trdnih snovi, čijem hrane ali čijem občutkov ali misli. Či se manifestira samo enkrat v bolj in enkrat v manj materialnih oblikah, odvisno od vsebine informacij in stopnje vibracije.

Energija se od zunaj absorbira kot hrana ali dihalna energija, nato pa se uporabi v organizmu in se porazdeli po meridianih. Torej ima tudi vsaka hrana svojo energijo.

V razumevanju TKM organ ni anatomski, statični del telesa, ampak funkcionalni kompleks, četudi se ime organov pogosto zamenljivo uporablja kot izraz za ustrezen funkcionalni krog. Ta funkcionalni sklop obsega organ, ki je povezan s parom organov in njegovimi meridiani, fiziološkim dogajanje, in vegetativnimi povezavami, somatotipičnimi pojavi, psihosomatskimi funkcijami, čustvi, okoljsko energijo itd. Funkcionalni krog je medicinski vidik faze transformacije. TKM celo delovanje organov razume kot energijski dogodek. Disharminije in motnje razpoloženja pa že veljajo za stanje potrebna zdravljenja, ki v smislu zahodne medicine še niso opredeljene kot bolezen.

Analogno petim fazam preobrazbe pozna TKM pet osnovnih čustev, kijih imenujemo notranje energije. Ljudje imamo pet organov za shranjevanje energij, ki se spremenijo v veselje, jezo, skrb, žalost in strah. Ta čustva imajo daljnosežne učinke na telesne funkcije.

Ljudje imamo pet organov za shranjevanje (organi jin). Ti preoblikujejo pet vplivov in ustvarjajo veselje, jezo, premišljenost, žalost, strah. V organih jin nastaja energija vsakokratnega čustva. Njihova previsoka ali premajhna funkcija škoduje ustreznemu funkcionalnemu krogu ali moti kroženje krvi in energije, Presežek zunanjih energij (klimatskih energij) škodi »obliki«, strukturi.

Harmonija in ravnovesje sta temelja za dolgo in zdravo življenje.